Edirne Valisi: Tedbiri elden bırakmayacağız

Nehirlerin taştığı yurttaşların mahsur kaldığı Edirne'de onarım çalışmalarına başladı. Köprü altındaki ağaçlar temizlendi, yollar doldurulmaya başlandı. Doğu'da ise kar yüzünü gösterdi, Van eksi 30'ları gördü.

Edirne'deki nehir taşkınlarının üçüncü gününe girilirken, rekor seviyelere ulaşan Tunca ile Meriç nehrinin debilerindeki düşüş sürüyor.

Karaağaç Mahallesi'ne araçla ulaşım sağlanamazken, evine gitmek isteyen bir kişi, Tuna Köprüsü'nü yüzerek geçti.

Yoğun suların aktığı Tunca Köprüsü'nde biriken ağaç dalları DSİ ekipleri tarafından temizlendi. Bozulan yollar doldurulmaya başlandı. Nehir taşkını nedeniyle 500 evin sular altında kaldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Pazartesi'ye kadar dikkatli olunması konusunda uyardı, tedbiri elden bırakmayacağız dedi.

İzmir-Çanakkale yolunda geçtiğimiz günlerde oluşan çatlak tehlike saçınca yolun iki kilometrelik kısmı ulaşıma kapatıldı. Duble olan karşı yön tek şeride düşürülerek gidiş ve geliş için kullanılmaya başlandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar yağışı etkisini gösterdi. Kar kalınlıkları Erzurum'da 25, Muş'ta 23, Ardahan'da 17, Ağrı'da 15, Kars'ta 5, Erzincan'da 2 santime ulaştı.

Kar kalınlığı 60 santimetreye ulaşan Bingöl'de ise Yedisu'ya bağlı 13 köyün tamamı ulaşıma kapandı.

İlçede yaşayan vatandaşlar hem elektriksiz hem de susuz kaldı.

Erzurumlular da kar yağışını davul çalarak sevinçle karşıladı.

Hava sıcaklığının eksi 30'a düştüğü Van'da hayvan satıcılarını vurdu.

ulusalkanal.com.tr

# edirne valisi