İşte o hakimlerin yeni yerleri

HSYK, geçtiğimiz günlerde görev yerleri değiştirilen özel görevli hakimlerin yeni görevlerini belirledi. Aralarında Ergenekon ve Balyoz hakimlerinin de olduğu birçok özel görevli hakim tenzili rütbeye uğradı, asliye ve sulh ceza mahkemelerinde görevlendirildi.

İşte o hakimlerin yeni yerleri

HSYK, görev yerleri değiştirilen Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy hakimlerinin yeni görevlerini belirledi.

Kapatılan Ergenekon Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi oldu. Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu ise Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne üye olarak atandı. Üye hakim Hüsnü Çalmuk da Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görevlendirildi.

Kapatılan Balyoz Mahkemesi hakimlerinden Aytekin Özhanlı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Savaş Çelik ise İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atandı.

Kapatılan Poyrazköy Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu da İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u tutuklayan hakim Vedat Dalda da İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendirildi.

Şike Davası'na bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ise Bakırköy 15. Asliye Ceza Mahkemesi'ne atandı. Şike Davası üye hakimlerinden Hikmet Şen 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne, Bülent Kınay ise 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ne üye yapıldı.

Hrant Dink Suikastı davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Hadi Çağdır ise İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne hakim olarak atandı. Mahkemenin üye hakimi Mustafa Başer de 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye oldu.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının kararını veren Hakim Süleyman Karaçöl de, İstanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne atandı.

# Balyoz # hsyk # ergenekon # Şike # Başbuğ # hakim # dink