6 ilde alevlerle mücadele sürüyor

PKK’nın yaktığı ormanlarımızda alevlere karşı canla başla mücadele veriliyor. Antalya’da orman yangınları kontrol altına alındı, Muğla, Isparta, Denizli ve Aydın'da alevlerle topyüken savaş sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik nedeniyle yangın bölgelerine görevli personel dışında kimsenin alınmayacağını açıkladı.

6 ilde alevlerle mücadele sürüyor

Türkiye, 10 gündür terör örgütüPKK’nın çıkardığı orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Alevlere karşı canla başla topyekün bir savaş veriliyor.

Yangın bölgelerinden yüreklere su serpen haberler de geliyor. Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde 10 gündür süren orman yangınları kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarına başlandı. Gelişmeyi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli duyurdu.

Muğla'da birçok noktada devam eden orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmaları da sürüyor. Marmaris, Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde etkisini sürdüren yangın, Bodrum ve Seydikemer'de kısmen kontrol altına alındı.

Köyceğiz'de ise rüzgarın aniden yön değiştirmesiyle yangın büyüdü. Çömenli Yaylası alevlerin ortasında kaldı. Ekipler yangını söndürmek için seferber oldu. Görevliler uyarısıyla yayla hızla boşaltıldı.

Muğla’daki çalışmalara, 5 uçak ve 16 helikopter desteğinde 4 bini aşkın personel katılıyor. Kıyı Emniyeti’ne ait gemiler de söndürme çalışmalarına denizden destek veriyor.

Isparta, Denizli ve Aydın’da da orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

Yangınlarla ilgili son durumu değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güvenlik açısından yangın bölgelerine görevli olmayanların alınmayacağını açıkladı:

- 5 ilimizdeki 12 yangının kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bu illerimiz büyükşehir olarak başta Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli illerimiz. 5 bin 250 personelle yangınlara etkin şekilde müdahale ediliyor. Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacak. Çünkü görevli olmayan, işi bilmeyenlerle yangın mahallinde mücadele etmek başımıza başka sorunlar getirebilir. Yaralanmalar buna benzer konular olabilir. Toplam hava filomuz 16 uçak, 56 helikopterden oluşuyor.

# pkk # antalya # terör # muğla # terör örgütü # milas # yangınla mücadele # Marmaris # köyceğiz # türkiye yanıyor # pkk yaktı # menteşe # Soğutma # kavaklıdere # fesleğen