YSK Başkanı Sadi Güven'den açıklama

Yüksek Seçim Kurulu'nun kesin olmayan seçim sonuçlarını açıklamasının ardından gözler sürecin nasıl işleyeceğine çevrildi. İlk görev yine YSK'nın olacak. 5 Temmuz'da kesin sonuçlar ilan edilecek. Ardından Meclis'te yeni dönemin ilk toplantısı yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu kesin olmayan resmi seçim sonuçlarını açıkladı. Gözler kesin sonuçların ilan edilmesine çevrildi.

Kesin sonuçların 29 Haziran Cuma günü açıklanması bekleniyordu ancak Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, bu takvimin 5 Temmuz'a ertelendiğini duyurdu.

5 Temmuz'da kesin sonuçlar Resmi Gazete'de ilan edildikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin faaliyet süreci başlayacak.

8 Temmuz'da ilk toplantısını yapacak Meclis'te 600 milletvekili yemin etmek için tek tek kürsüye çıkacak. Yemin töreninde ise milletvekili seçilenler arasından en yaşlı isim Meclis Başkanlığını geçici olarak üstlenecek. Bu kurala göre yeni dönemin ilk oturumunu 79 yaşındaki CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yönetmesi gerekiyor.

Ancak Baykal hastalığından dolayı ilk oturuma katılamayabilir. Bu durumda ise Genel Kurulu oturumu en yaşlı ikinci isim olan 70 yaşındaki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yönetecek.

ulusal.com.tr

# seçim # ysk # oy