Bingöl'ün hedefi mavi olmak

Aşılama oranlarında ilerleme kaydedildikçe illerin rengi de değişiyor. Bingöl'de sağlık ekiplerinin fedakar çalışması sonuç verdi, vaka sayılarında düşüş kaydedildi. Şimdiki hedef ise kenti rengini mavi yapmak.

Bingöl'ün hedefi mavi olmak

Yeni varyantların da ortaya çıktığı salgın ile mücadele tek ve en etkili silah aşı.

Aşılama seferberliği için de sağlık ekiplerinin fedakar mücadelesi sürüyor.

Bingöl'de sıcak hava ve zorlu arazi şartlarına rağmen ekipler mahalle, köy ve yaylalara giderek aşıya karşı ön yargılı olanları ikna etmeye çalışıyor.

Seferberlik ile birlikte Bingöl, bir ay içinde önce kırmızı kategoriden turuncuya ardından da sarı kategoriye geçti. Yeni hedefse mavi kategori.

Valilik koordinesinde başlatılan "aşı seferberliği" kapsamında kent genelinde 40 mobil ekip ve 4 ambulansla çalışma yürüten sağlık ekipleri, toplam 234 bin doz aşı yaptı. Bingöl'de 18 bin 400 kişinin daha aşı olmasıyla kentin rengi maviye dönüşecek.

Seferberlik çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, gençlere aşı olun çağrısı yaptı.

# bingöl # aşı # hava sıcaklığı # kovid 19 # vaka sayısı # aşılama # aşı çalışmaları # Mavi kategori # bingöl valiliği # Aşılama oranları