Bu müzede 'matematik' sevdiriliyor

Alanında Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip müze nitelikli Anadolu Üniversitesi Matematik Noktası, ziyaretçilerini matematiğin tarihiyle yüzleştirirken, aynı zamanda öğretici materyalleriyle de matematiğin sevilmesine katkı sağlıyor.

Bu müzede 'matematik' sevdiriliyor

Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Merkezi alt yapı projesi olarak 2007-2011 yılları arasında Fen Fakültesi’nde kurulan 'Matematik Noktası' adeta müzeyi andırıyor. İlkokuldan üniversite öğrencilerine kadar geniş bir kitleye hitap eden müzede, tarihi hesap makinelerinden Osmanlı döneminde kullanılan matematik kitaplarına ve matematiksel ispat modellerine birçok tarihi değere sahip öğretici materyaller bulunuyor. Müzeyi ziyaret eden misafir öğrenciler ise burada matematiğin tarihiyle yüzleşiyor. Öğrenciler, rehberler eşliğinde yaptıkları müze gezisi sırasında matematiğin tarihini yerinde öğrenmelerinin yanı sıra matematiği pratik yollarla kavrama imkanı da yakalıyor.

Müze nitelikli sergi salonu olarak geçen 'Matematik Noktası'na ilişkin açıklamalarda bulunan buranın kurucularından Prof. Dr. Mehmet Üreyen, Matematik Noktası’nı 7 arkadaş olarak kurduklarını belirterek, öğrencilere matematiği daha nasıl kolay anlatabileceklerini ve bazı ispatları modellerle nasıl yapabileceklerini düşünerek yola çıktılarını söyledi.

(İHA)

# sergi # matematik