Silah arkadaşlarını suçladı

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Balyoz Davası'yla ilgili konuştu. Özkök, silah arkadaşlarını suçlamayı sürdürdü. Özkök, "Yanlış hedefe ateş etmemek lazım. Kimse bu işleri yapanlar, onlara sorulmalı" dedi.

Silah arkadaşlarını suçladı

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın açıklamalarıyla başlayan ve Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın yanıtı ile farklı bir boyut kazanan 1. Ordu Plan Semineri tartışmasına dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök de katıldı. Özkök, hem Cumhuriyet hem de Milliyet gazetelerine konuştu.

Özkök, isim vermeden Çetin Doğan başta olmak üzere, Balyoz Davası'nda ceza alan silah arkadaşlarını suçladı.

Özkök, "Yanlış hedefe ateş etmemek lazım. Kimse bu işleri yapanlar, onlara sorulmalı" dedi.

Yalman'ın söylediklerinde haklı olduğunu belirten Özkök, "Herşey ayan beyan ortada" şeklinde konuştu.

Yalman'ın açıklamaları için, "Tabir yerindeyse 'cuk oturmuş' bu çerçeveye" diyen Özkök, "Niye susmak durumunda kaldığını, şimdi niye konuştuğunu izah ediyor" ifadelerini kullandı.

Eski Genelkurmay Başkanı Özkök, "devlet makamlarında olan insanların elini kolunu bağlayan şeyler var" dedi.

Öte yandan dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yalman, ikinci kez konuştu. Yalman, Emekli Orgeneral Doğan'a "Hatayı kabul etsin, arkadaşlarına daha fazla kötülük etmesin" açıklaması yaptı.

Yalman, "Bir orduda emre itaatsizlik edilirse, o ordu yeniçeri ocağına döner. Ben TSK'yı daha fazla zor durumda bırakmamak için konuşmuyorum" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# hürriyet # milliyet # hilmi özkök # Çetin Doğan # aytaç yalman