Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Fransa'ya tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın France 24 kanalına Türkiye'nin ana gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kalın S-400'lerle ilgili sürecin sorunsuz işlediğini söylerken, Libya'da "siyasi çözüm" çağrısı yaptı. Fransa'ya da eleştirilerde bulundu. Kalın, Libya'da Hafter'i, Suriye'de PKK/PYD'yi destekleyen Fransa'nın "çatışmanın yanlış tarafında" olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Fransa'ya tepki

Libya'da siyasi çözüm çağrısı yaptı. "Durum kritik ve kırılgan" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın France 24 kanalına değerlendirmelerde bulundu. Libya'da askeri çözüme inanmadığını söyleyen Kalın, siyasi çözüme ilişkin mesajlar verdi.

Birleşik Arap Emirlileri, Fransa ve Haftar'i hala destekleyen herkese seslendi Kalın, "çatışmanın yanlış tarafındalar" dedi.

Suriye sahasına da dikkat çekti Kalın. Fransa ve aynı zamanda ABD ile bölgede anlaşmazlıkla olduğunu söyledi.

ABD ile Türkiye arasındaki anlaşmzalık S-400'ler konusunda da öne çıkıyor. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasında iyi bir ilişki olduğunu söyledi. S-400'lerle ilgil süreç ise planlandığı gibi devam ediyor.

S-400 ile ilgili olarak, planlar aslında daha önce planlandığı gibi gidiyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle gecikmeler oldu ancak prensipte daha önce olduğu gibi S-400 ile ilgili anlaşmamıza bağlıyız.

ulusal.com.tr

# libya # fransa # hafter