MHP Meclis Başkan adayını açıkladı

Meclis Başkanlığı için adayını belirleyen MHP, resmi başvurusunu yaptı. MHP'nin adayı, Cumhurbaşkanlığı seçimine de giren Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. AKP'de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın ismi öne çıktı HDP ise önümüzdeki günlerde Dengir Mir Mehmet Fırat ile resmi başvuru yapacak

MHP Meclis Başkan adayını açıkladı

Meclis Başkanlığı için, CHP'nin yanı sıra Mhp de adayını belirledi. AKP'de de öne çıkan isimler netleşmeye başladı.

Meral Akşener ismini çizen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adaylık için bir süredir ismi gündemde olan bir diğer ismi, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçti.

İhsanoğlu, 10 Ağustos 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile MHP'nin çatı adayı olmuş ancak seçimi ilk turda kaybetmişti.

7 Haziran seçiminde İstanbul'dan Milletvekili seçilen İhsanoğlu, Başkanlık için başvuru dilekçesini Meclis Başkanlığı'na verdi.

CHP ve MHP adaylarını belirlerken en çok vekile sahip olan AKP'de henüz isimler netleşmedi. AKP'de öne çıkan isimler Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz oldu. Mustafa Şentop, Ahmet İyimaya ve Ayşenur Bahçekapılı da olasıisimler arasında.

Siyasal partiler arasında ilk aday ismini HDP açıklamıştı. Henüz resmi başvuru yapılmasa da, Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat aday gösterilecek.

ulusalkanal.com.tr

# tbmm # Ekmeleddin İhsanoğlu