İzmir'de deprem soruşturması: 3 kişi tutuklandı

İzmir’deki deprem soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 18 kişiden 3’ü tutuklandı. 15 kişi hakkında ise adli kontrol şartı kararı verildi. Emniyet ekipleri soruşturma ile ilgili 2 kişiyi ise halen arıyor.

İzmir'de deprem soruşturması: 3 kişi tutuklandı

İzmir’de 117 yurttaşın yaşamını yitirdiği depremin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmaya yeni tutuklamalar eklendi. 30 Nisan tarihinde Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 6 şüpheliden 2 kişi daha tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, depremin ardından hakkında işlem yapılmayan 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti. Ardından ise polis 18 kişiyi gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan toplamda 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 15 kişi hakkında ise adli kontrol şartı uygulandı.

Yakalanarak gözaltına alınan zanlıların haklarındaki emniyetteki ifadeleri de ortaya çıktı. Şüpheliler haklarındaki iddiaları reddederek, kat malikleri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle binanın dönüşüme gitmediğini öne sürdü.

Gözaltı kararı verilen iki şüpheliyi ise yakalama çalışmaları sürerken, yatalak olan bir şüphelinin gözaltına alınmadığı, bir zanlının da Kovid-19 hastası olduğu öğrenildi.

Operasyon Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan bilirkişi heyetinin ön raporunun soruşturma savcısına ulaşması ile başladı. Savcılık 22 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verdi. Bilirkişi ön raporuna dayanarak 17 kamu görevlisi hakkında da "memurun görevi sebebiyle suç işlemesi" suçundan soruşturma başlatıldı.

# deprem # izmir # İstanbul Teknik Üniversitesi # polis # soruşturma # izmir depremi # gözaltı # tutuklama # mahkeme # emniyet # Dokuz Eylül Üniversitesi # bilirkişi raporu # adli kontrol # İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı # adli kontrol şartı # deprem bilirkişi raporu