Akşener görüştü ancak adım atmadı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendisine tepkili milletvekilleri ile görüştü ancak henüz bir adım atmadı. Ulusal Kanal’ın İyi Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ı istemeyen milletvekilleri bu hafta da Meclis Grup toplantısına katılmama kararı aldı. Akşener'den somut adım bekleyen vekiller sonuç alıncaya kadar tepki göstereceklerini belirtti.

Akşener görüştü ancak adım atmadı

Haber - Seda Akyüz

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti içi muhaliflerle görüştü, taleplerini aldı, ancak adım atmadı. Milletvekilleri ise adım atılana kadar tepki göstereceklerini ilan etti. 15’e yakın vekil grup toplantısına bu hafta da katılmayacak.

İyi Parti’de 2’nci olağan kurultayın ardından başlayan tartışmalar dinmiyor. Delegelere “oy verilmeyecek” listesi dağıttığı iddia edilen Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın yeni dönemde de görev alması milletvekillerinin tepkisine neden oldu.

15’e yakın vekil 6 Ekim’de yapılan grup toplantısına katılmayarak Akşener’e tepki gösterdi. Akşener ise bu olayın ardından kendisini eleştiren milletvekillerinden sadece 6’sı ile bir araya geldi. Koray Aydın’ı istemeyen vekillerin taleplerini iletmesine rağmen Akşener somut bir adım atmadı.

Ulusal Kanal’ın İyi Parti kaynaklarından edindiği bilgilere göre, milletvekilleri bu hafta yapılacak grup toplantısına da katılmama kararı aldı. Akşener’in somut adım atmasını isteyen vekiller talepleri yerine getirilinceye kadar grup toplantılarına ve parti faaliyetlerine katılmama kararını sürdürecek.

# İyi Parti # milletvekili # Akşener # kurultay # talep # muhalif