FETÖ'nün medya soruşturmasında müebbet hapis istemi

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bir iddianame daha hazırlandı. Örgütün medya yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede aralarında Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Ekrem Dumanlı'nın da olduğu 17 kişiden 16'sına 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

FETÖ'nün medya soruşturmasında müebbet hapis istemi

FETÖ'nün medya yapılanması için hazırlanan iddianame tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 17 kişiden 16'sına 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Aralarıda Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin, Emre Uslu'nun da bulunduğu diğer şüphelilere de "Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs etme'', ''Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' ve ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' suçlamaları yöneltildi.

İddianamede tutuklu bulunan Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ın darbe girişimini öncesinden bildikleri ve darbe girişimine zemin hazırlayan söylem ve propagandalarda bulundukları belirtildi.

Zaman Gazetesinin darbe çağrışımında bulunduğu belirtilen rekalm filmini çekten ajansın sahibi şüpheli Tibet Murat Sanlıman hakkında ise "FETÖ silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanan iddianame İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mahkemenin iddianameyi 15 gün içinde kabul etmesi durumunda şüphelilerin yargılanmasına başlanacak.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # fetö # istanbul cumhuriyet başsavcılığı # 15 Temmuz darbe girişimi # nazlı ılıcak # Ahmet Altan # ekrem dumanlı # Mehmet Altan # Emre Uslu # Tuncay Opçin