Kovid-19 bilançosu ağırlaşıyor: Çin ve Türkiye'den Hindistan'a destek

Hindistan’da yaşanan Kovid-19 salgını insani felaket sınırlarını zorlarken yardım elini uzatan ilk iki ülke Çin ve Türkiye oldu. ABD’nin sürece müdahil olmamasını eleştiren eski Hindistan Dışişleri Bakanı ise “Partnerlik zedeleniyor.” dedi. Ülkede kovid vaları da 400 bini geçti.

Kovid-19 bilançosu ağırlaşıyor: Çin ve Türkiye'den Hindistan'a destek

Kovid-19 bilançosu Hindistan'da ağırlaşıyor. Son 24 saatte 401 bin 993 vaka tespit edildi, virüs nedeniyle 3 bin 523 kişi hayatını kaybetti.

Toplam vaka sayısı 19 milyonun üzerinde. Ülkede uygulanan aşı sayısı 154 milyonu geçti. Hindistan, ABD ve Çin'in ardından dünyada en fazla aşı yapılan ülke konumunda bulunuyor.

ÇİN VE TÜRKİYE'DEN HİNDİSTAN'A DESTEK

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre hastaneler alarm durumunda. Salgınla mücadele eden Hindistan’a Çin'den destek geldi. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Hindistan’ın ihtiyaçları doğrultusunda yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı.

800 adet oksijen jeneratörü Yeni Delhi’ye ulaştı. Ülkeye bu hafta içinde 10 bin adet oksijen jeneratörü daha gönderilmesi planlanıyor.

Çin’in Yeni Delhi Büyükelçisi Sun Weidong da Hindistan’dan en az 25 bin adet oksijen jeneratörü siparişi aldıklarını yazdı.

Hindistan için Türkiye de devreye girdi. Diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hint mevkidaşı Jaishankar ile telefonda görüştü. Çavuşoğlu, Hindistan’a “geçmiş olsun” dileklerini ileterek Türkiye’nin Hindistan’a yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

ABD'nin sessizliği ise dikkat çekti. Eski Hindistan Dışişleri Bakanı Milind Deora, Washington’ın kayıtsızlığını “Hint-ABD partnerliğini aşındırıyor.” sözleriyle eleştirdi.

# abd # pandemi # türkiye # hindistan # çin # Mevlüt Çavuşoğlu # felaket # Yeni Delhi # salgın # kovid 19 # abd türkiye # salgınla mücadele # koronavirüsle mücadele # Çin destek # türkiye yardım # türkiye destek