Türk bankacılığında bir ilk

Çin'in en büyük bankası, Tekstilbank'ı GSD Holding’den satın aldı. Satın alma işlemlerinin tamamlanmasıyla ilk kez bir Çin Bankası Türkiye’de faaliyete geçti.

Türk bankacılığında bir ilk

Tekstilbank'ı satın alan Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Türkiye'de faaliyete geçen ilk Çin Bankası olma ünvanına da sahip oldu.

GSD Holding, Tekstilbank’taki yüzde 75,5 hissesini 669 milyon liraya geçen nisanda imzaladığı sözleşmeyle satmış, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 3 Nisan’da bu satışa onay vermişti.

Tekstilbank'tan yapılan açıklamada, Çin'li bankanın, Türkiye'de kurumsal, bireysel, yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi ağırlıklı olmak üzere bankacılık işlemleri konusunda müşterilere hizmet vereceği belirtildi.

43 ülkede, yaklaşık 17 bin şubesi bulunan Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, müşteri sayısı bakımından da dünya sıralamasında ilk sırada yer alıyor.

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz’ın da hissesisinin olduğu Tekstilbank, bireysel bankacılık, yatırım bankacılığı, fon yönetimi ve varlık yönetimi konularında müşterilerine hizmet veriyor.

Tekstilbank'ı satın alan Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, 3 trilyon dolar aktif büyüklüğü ile dünyanın en büyük bankası konumunda yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

# bir ilk # tekstilbank