Fuat Oktay'dan bildiri açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ''Bu, bir vesayet bildirisidir, bir darbenin ön bildirisidir. Eğer ki taşıdıkları rütbe, sıfatlar ağır geliyorsa biz onların yükümlülüklerini, ağırlıklarını hafifletmesini biliriz'' dedi.

Fuat Oktay'dan bildiri açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anadolu Ajansını (AA) ziyaret etti.

Ziyarette 104 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan bildiriye ilişkin açıklama da yapan Oktay, ''Bu, bir vesayet bildirisidir, bir darbenin ön bildirisidir.'' dedi:

"Bu son derece net. Darbe iması içeriyor diye bir şey yok aslında. Bu bir vesayet bildirisidir. Bu bir darbenin ön bildirisidir. Eğer ki fırsat bulursa bulabilirse bir sonraki adıma rahatça geçebileceklerini ifade eden bir açıklamadır."

"Dolayısıyla 71'e baktığınızda, 28 Şubat'a baktığınızda, 27 Nisan'a baktığınızda bunları son derece net görürsünüz. Fırsatını bulduğunda bir sonrakine geçer. 27 Mayıs'ta da 12 Eylül'de de 15 Temmuz'da da biz bunları gördük. Bir vesayet bildirisidir. Bu bir darbe hazırlığı ve onun ötesinde darbe seviciliğidir ve hak ettiği gerekli cevabı da alacağını biz çok net şekilde ifade ettik. Kimse sulandırmaya çalışmasın. Yok 'ifade özgürlüğüdür', yok 'tekrardan mağduriyettir, mağduriyet mi oluşturuyorsunuz' vesaire... Ne muhalefet ne Cumhuriyet Halk Partisi ne de başka birilerinin bunu sulandırma gibi bir hakları da yoktur, hiç kimsenin. Dolayısıyla bazılarına eğer ki taşıdıkları rütbe, sıfatlar her ne ise ağır geliyorsa yükümlülükleri, biz onların yükümlülüklerini, ağırlıklarını hafifletmesini de biliriz. Gereği yapılacaktır, yapılmaktadır da zaten."

# açıklama # Fuat Oktay # Vesayet # oktay # rütbe