Rusya'daki saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği açıklandı

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen terör saldırısının faili belli oldu. Kırgızistan güvenlik birimleri bombayı yerleştiren kişinin 1995 doğumlu Kırgız vatandaşı Ekbercan Celilov olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayarak taziyelerini iletti.

Rusya'daki saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği açıklandı

Rusya'nın St. Petersburg kentinde yaptığı bombalı saldırı ile 14 kişinin ölümüne 59 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırganın kimliği belli oldu.

Kırgızistan güvenlik birimleri saldırganın 1995 doğumlu Kırgız vatandaşı Ekbercan Celilov olduğunu açıkladı. Saldırının failine ait ceset parçalarının metronun vagonunda bulunduğu belirtildi.

Bu arada St. Petersburg metrosunda ihbarlar nedeniyle sıkı önlemler alındı. Saldırıyı henüz bir örgüt üstlenmedi. Ancak olayın terör örgütü IŞİD'in Rusya'ya yönelik saldırı çağrısının hemen ardından yaşanması akıllara IŞİD'i getirdi.

Saldırıya Türkiye'den de tepki geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziyelerini iletti, terörü kınadı. Putin'e "Hain terör saldırısı karşısında Türkiye'nin Rusya'nın yanında olduğunu" söyleyen Erdoğan "Bu korkunç saldırıyı kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, saldırının yaşandığı treni kullanan makinist Aleksandr Kaverin'in kahramanlığı Rusya'da en çok konuşulan konulardan biri oldu. Makinist Kaverin patlama sonrası paniği önlemek ve yaralılara daha hızlı müdahale edilebilmesi için treni istasyona kadar kullanmaya devam etmişti.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # Kırgızistan # petersburg