CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ''Siyasi cinayet olabilir''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 yılındaki seçimlerle ilgili konuştu. Seçime giderken siyasi cinayetler olabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun çıkışına yanıt Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Akbaşoğlu, "Yapmayı planladıklarını iktidara yamamaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ''Siyasi cinayet olabilir''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere giderken gerginlikler olabileceğini söyledi. Siyasi cinayetleri işaret etti.

- Erdoğan, gerilimi doruk noktasına çıkarıp seçime gitmek ister; böylece geniş kitlelerin var olan yönetim etrafında konuşlanmasını sağlamak için. Biz bu gerilimden olabildiğince uzak durmalıyız. Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır.

"SİYASİ CİNAYETLER..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde 2023 yılında yapılacak seçimleri değerlendirdi. Türkiye'de siyasi cinayetler işlenebileceğini söyledi.

- Erdoğan gerilimi doruk noktasına çıkarıp seçime gitmek ister. Bu gerilimden olabildiğince uzak durmamız lazım. Milletvekili, il başkanlarına söylüyorum, sakin olacağız. İttifakı oluşturan diğer partiler de gerilim istemiyorlar. Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

Bir grup gazeteciye konuşan Kılıçdaroğlu, Ak Parti ile Anayasa değişikliği için masaya oturmayacaklarını ifade etti.

- Biz, hiçbir zaman iktidarla bir anayasa değişikliği için masaya oturmayacağız. Oturduğunuz andan itibaren otoriter yönetime meşruiyet kazandırmış oluyorsunuz. Bütün kesimlerin bir masaya oturup bir anayasa yazmaya ihtiyaçları var ama bu birdenbire olacak şey değil.

AK PARTİ'DEN "SİYASİ CİNAYET" YANITI

Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayet" çıkışına Ak Parti'den jet yanıt geldi. Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, CHP'ye tepki gösterdi. "Sayın Kılıçdaroğlu, bir infial stratejisi güttüğünü beyan ediyor" dedi.

- Sayın Kılıçdaroğlu, bir infial stratejisi güttüğünü beyan ediyor. Ön almak için de aynı mantaliteyle birtakım beyanlarda bulunuyor. Nasıl birtakım planlar içerisinde oldukları, düşüncelerinin arka planında net görünüyor. Kendi yaptıkları ve yapmayı planladıklarını iktidara yamamaya çalışıyor. Bu konuda bir gerginlik stratejisi çerçevesinde erken seçimi nasıl zorlayabilirizin peşindeler. Bu sebeple de tehlikeli sularda yüzmeye başlıyor. Bu manada siyasi cinayetler ve başka birtakım cümleler kurarak tehlikeli sularda yüzmeye çalışıyor.

# chp # erdoğan # cinayet # ak parti # kemal kılıçdaroğlu # seçim # 2023 # siyasi cinayet # Muhammed Emin Akbaşoğlu