Yurt genelinde dev PKK/KCK operasyonu

Yurt genelinde PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Diyarbakır, İstanbul, Adana ve Mersin'de yapılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelileri yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Yurt genelinde dev PKK/KCK operasyonu

104 adrese baskın düzenlendi. Evler didik didik arandı. 96 şüpheli yakalandı.

Yurt genelinde PKK'ya yönelik operasyon yapıldı. Diyarbakır'da PKK terör örgütü ile bağlantılı ve propaganda yapan 88 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 88 şüpheliden 60'ı gözaltına alındı.

Evlerde yapılan aramalarda; 4 tabanca, 3 tüfek, 292 fişek ve birçok dijital materyal ile örgütsel doküman ele geçirildi. 29 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.

Operasyonların bir diğer adresi İstanbul oldu. İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK adına faaliyette bulunduğu tespit edilen 6 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye el konuldu.

Adana'da da PKK/KCK terör örgütüne yönelik soruşturmada haklarında gözaltı kararı verilen 29 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Adana'da özel harekat polislerinin de katıldığı eş zamanlı operasyonda kapıları koçbaşıyla kırarak evlere giren ekipler, arama yaptı.Gözaltına alınan bazı şüpheliler adli tıp birimindeki sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Bir operasyon da Mersin'deydi. Terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları ileri sürülen 4 şüpheli gözaltına alındı.

Terör örgütünün sözde gençlik yapılanmasını övücü paylaşımlar da yaptıkları belirlenen şüpheliler operasyonla yakalandı. Adreslerdeki aramalarda birçok dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.

# istanbul # adana # Mersin # pkk # terörist # diyarbakır # operasyon # terör # gözaltı # terör örgütü # kck # pkk operasyonu # KCK operasyonu