CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın skandal açıklamalarına CHP'li eski bakan ve milletvekillerinden tepki

Eski CHP’li bakan ve milletvekilleri Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın skandal “Dersim katliamı” açıklamasına karşı harekete geçti. Şahin Mengü, Kemal Anadol, Nur Serter, Önay Alpago’nun da arasında bulunduğu 16 isim, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Sarıbal hakkında disiplin suçu ihbarında bulundu. Gönderilen mektupta, CHP Genel Merkezi’nin Atatürk’ü katliamcı olarak niteleyen Sarıbal hakkında işlem yapmamasına da tepki gösterildi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın skandal açıklamalarına CHP'li eski bakan ve milletvekillerinden tepki

CHP'li 16 Eski Bakan ve Milletvekili mektup yazdı, Atatürk'e katliamcı suçlaması yapan CHP'li Orhan Sarıbal ve suçlamaya sessiz kalan Genel Merkez'e tepki gösterdi. Sarıbal'ın partiden kesin olarak ihraç edilmesi istendi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 4 Mayıs’ta sosyal medya hesabı üzerinden “Dersim katliamında yitirdiklerimizi unutmayacağız” açıklaması yaptı. Atatürk’ü katliamcı olarak gösteren Sarıbal’a CHP sahip çıkarken toplumun her kesiminden tepki yağdı.

Tepkilere neden olan paylaşım için eski CHP’li bakanlar ve milletvekilleri de harekete geçti. Şahin Mengü, Kemal Anadol, Nur Serter, Bülent Baratalı, Hüseyin Ünsal, Hulusi Güvel, Önay Alpago’nun da arasında bulunduğu 16 kişi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir ihbar mektubu gönderdi.

Disiplin suçu ihbarında bulunan CHP'li 16 isim, Sarıbal’ın partiden kesin olarak çıkarılmasını istedi. Sarıbal hakkında bugüne kadar işlem yapmayan Genel Merkeze de tepki gösterildi.

CHP'li isimlerin Kılıçdaroğlu'na gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

- Bu söylem Kuvayi Milliye’den gelen partimize, ülkemizin ve partimizin kurucularına hakarettir. CHP milletvekili hedef saptırmaktadır. Atatürk’ü ve Cumhuriyetini suçlayan “Dersim katliamı” söylemi, CHP’ye ve ülkemize zarar vermekten başka bir işe yaramayacaktır.

# chp # atatürk # kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # mektup # skandal # orhan sarıbal # CHP Genel Merkezi # Kemal Anadol # nur serter # eski bakan # şahin mengü # milletvekil # sarıbal