Ay-yıldızlı bayrak Iğdır'a ulaştı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl dönümü dolayısıyla ''Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak'' etkinliği hayata geçirildi. Bu kapsamda Türk Bayrağı 7 bölgeden yola çıkarıldı. Kars’tan Iğdır'a ulaştırılan Türk bayrağı, Doğu Anadolu Bölgesi'ni dolaşacak ve bu yolculuk, Çanakkale Şehitliğinde son bulacak.

Ay-yıldızlı bayrak Iğdır'a ulaştı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümü nedeniyle önemli bir etkinliğe imza attı.

Vatan ve bayrak sevgisinin pekiştirilerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 81 ilde “Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak” etkinliği hayata geçirildi. Bu kapsamda ay yıldızTürk Bayrağı 7 bölgeden yola çıkartıldı.

Kars’tan Iğdır’a götürülen Türk bayrağı, Doğu Anadolu Bölgesi’ni dolaşacak ve bu yolculuk, Çanakkale Şehitliğinde son bulacak.

Doğu Anadolu Bölgesinde tüm illeri dolaşacak Türk bayrağı için devir teslim töreni Iğdır’da yapıldı.

Şehit Mehmet Çavuş Şehitliğinde tören yapıldı.

Doğu Anadolu'yu dolaştırılacak olan bayrak, diğer bölgelerdeki bayraklarla beraber 18 Mart günü Çanakkale Şehitler Abidesi'nde göndere çekilecek.

doğu anadolu kars anadolu doğu anadolu bölgesi türk bayrağı Iğdır Vatan bayrak ay 18 mart 18 Mart Çanakkale Zaferi çanakkale zaferi Yıldız Mehmet Çavuş Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı