Dağcılara fırtına ve siz engel oldu

Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşmak istediler hedeflerine 337 metre kala geri dönmek zorunda kaldılar. Ağrı Dağı'nın yeniden tırmanışa açılması ile zirveye çıkmak isteyen dağcılara fırtına ve sis izin vermedi.

Dağcılara fırtına ve siz engel oldu

Ağrı Dağı kısa süre önce terörden tamamen temizlendi. Ardından turizm ve spor amacıyla tırmanışa açıldı. Bu durum dağcıları sevindirdi. Yurdun bir çok yerinden sporcular bölgeye akın etti.

Dağa tırmanmak isteyen sporcuları Türkiye Dağcılık Federasyonu organize etti. Bir grup dağcı bölgeye gitti.

Ancak onları sis ve şiddetli fırtına bekliyordu. Uzun süren tırmanış sonrası zirveye 337 metre yaklaştılar. Yerden 4 bin 800 metre yükseklikte dönme kararı aldılar.

Dağcılarla Ağrı Dağı'na tırmanan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, o anları anlattı:

- Fırtına nedeniyle 4800 metreden geri dönmek zorunda kaldık. Sağlıklı şekilde tüm ekibimizle Ağrı'ya geldik ve Ağrı Dağı bu şekilde tırmanışa açılmış oldu. Dağcılığın en önemli özelliği doğada yapılmasıdır. Dağcılar bu sporu yaparken birçok çevresel etkene göre hareket eder, bunları bilirler ve değerlendirirler.

Başar, kendi güvenlikleri için dönüş kararı almak zorunda olduklarını vurguladı:

- Biz o anda hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle dönme kararı aldık. Bu çok normal bir şeydir. Bu konuda önemli olan sağlıklı şekilde faaliyeti bitirmektir.

# spor # fırtına # türkiye # ağrı # turizm # dağcı # federasyon # ağrı dağı