Türkiye'den İtalya'ya taziye

Türkiye, Kongo'da BM konvoyuna düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı. Olayda İtalya'nın büyükelçisi Luca Attanasio hayatını kaybetmişti.

Türkiye'den İtalya'ya taziye

Dışişleri Bakanlığı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Birleşmiş Milletler konvoyuna yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, saldırıda yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İtalya’nın Kinşasa Büyükelçisi Luca Attanasio ile yakın koruması ve bir şoförün hayatını kaybettiğinin derin bir üzüntüyle öğrenildiği bildirildi.

Açıklamada, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Dost İtalya halkının ve hükümetinin acısını paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına içten taziyelerimizi sunuyoruz." denildi.

Öte yandan İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Marie Tumba Nzeza ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Nzeza'nın, Büyükelçinin öldürüldüğü olayın sorumlularını ortaya çıkarmaya yönelik İtalyan yargısıyla tam iş birliği sağlanması yönündeki İtalya'nın talebini kabul ettiği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler'den de saldırıyı "hızlıca soruşturma" çağrısı yapıldı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

# türkiye # bm # taziye mesajı # Birleşmiş milletler # italya # antonio guterres # dışişleri bakanlığı # Luigi Di Maio # İtalya Luca Attanasio # Luca Attanasio # taziye # Türkiye İtalya # kongo # BM Genel Sekreteri Antonio Guterres # Kongo Demokratik Cumhuriyeti # Dışişleri Bakanlığı açıklama # Kongo saldırı