MHP'den AKP'nin dokunulmazlık teklifine 'olumlu' yanıt

AKP, CHP ve MHP dokunulmazlıklar için anlaştı. AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'e sunduğu Anayasa değişikliği teklifine CHP ve MHP “Evet” diyeceğini açıkladı.

MHP'den AKP'nin dokunulmazlık teklifine 'olumlu' yanıt

İktidar ve muhalefet dokunulmazlıklar konusunda anlaştı.

CHP ve MHP, AKP’nin dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'e sunduğu yasa değişikliği ile Anayasaya eklenmesi öngörülen geçici madde teklifine "Evet" diyecek.

CHP’den açıklama Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Teklifin anayasaya aykırı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “bedel ödenecekse demokrasi ve hukuk adına o bedeli ödeyeceğiz” dedi.

Teklife MHP de “Evet” diyecek. Açıklamayı Grup Başkanvekili Oktay Vural yaptı.

Hükümet yasa değişikliğiyle, Karma Komisyon, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nda bulunan fezleke dosyalarını işleme koymayı hedefliyor.

Teklifin kabulü AKP, CHP ve MHP’nin 489’u bulan toplam sandalye sayısı ile Genel Kurul’da yapılacak oylamada referanduma gerek olmadan mümkün olabilecek. AKP’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu teklife göre yasanın yürürlüğe girmesiyle 15 gün içinde fezlekeler mahkemelere gönderilecek. Teklif sadece söz konusu dosyalarda milletvekillerinin yargılamasına imkan veriyor.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # AKP # dokunulmazlık # olumlu