BTKariyer Günleri “Dinlenesi Fikirler“ Paneli

"Hayatım boyunca öğreniyorum. 62 yaşındayım ve sizin gibi genç insanlara ayak uydurabilmek için hala her gün 2 saat ders çalışıyorum"

BTKariyer Günleri “Dinlenesi Fikirler“ Paneli

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, öğrenmenin her yaşta devam eden önemli bir süreç olduğunu belirterek, "Hayatım boyunca öğreniyorum. 62 yaşındayım ve sizin gibi genç insanlara ayak uydurabilmek için hala her gün 2 saat ders çalışıyorum." dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) organize edilen, BTKariyer Günleri kapsamında ve BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan moderatörlüğünde, "Dinlenesi Fikirler" paneli düzenlendi. "Dinlenesi Hikayeler" temasıyla düzenlenen etkinlikte telekomünikasyon sektörünün devleri bir araya geldi.

Doany burada yaptığı konuşmada, ilk şirketini 32 yaşındayken kurduğunu ve genç sayılabilecek bir yaşta CEO olduğunu söyledi.

Lübnan'ın en iyi okullarından birinde eğitim aldığını anlatan Doany, "Şanslıydım çünkü babamın bir çeşit eğitim sigortası vardı ve bu sayede 21 yaşına kadar en iyi eğitimi aldık. Bunun değerini üniversiteye gittiğimde anladım." diye konuştu.

Doany, ülkesinde yaşanan savaş esnasında eğitimine devam ettiğine dikkati çekerek, "Beyrut ve Lübnan o zamanlar zor bir süreçten geçiyordu. Üniversiteye gitmeden önce ülkede savaş vardı, üniversiteye gittiğim ilk iki yıl ordu üniversitenin içindeydi. Mezun olmadan önce Lübnan'da iki üniversite vardı. Mezun olduktan sonra lisansüstü ve doktora çalışmalarım için İngiltere'nin Manchester kentine gittim, dijital elektronik ve iletişim mühendisliği üzerine çalışmalar yaptım, özellikle iletişim mühendisliğine hayranlık duyuyordum." ifadesini kullandı.

"Hataları genç yaşta yapın"

Doany, çalışma hayatında telekomünikasyona ilgisinin arttığına değinerek, bu kapsamda sektöre ilişkin bilgisini artırmak için gerekli adımları attığını anlattı.

Sürekli eğitimin gerekliliğine işaret eden Doany, "Aslında hayatım boyunca öğreniyorum. 62 yaşındayım ve sizin gibi genç insanlara ayak uydurabilmek için hala her gün 2 saat ders çalışıyorum." diye konuştu.

Doany, gençlere hayatta başarılı olabilmek adına bazı nasihatlerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Size yeni bir şirket kurun demiyorum, çünkü çoğu başarısız olur. Öğrenebildiğiniz kadar öğrenin. Biz sizin yaşınızdayken günde 2-3 saat uyurduk çünkü hemen uyanıp bir şeyler yapmak isterdik. Dolayısıyla çok çalışmak ve risk almak zorundasınız. Ne kadar çok hata yaparsanız, o kadar öğrenirsiniz. Gençken hata yapmayı göze alabilirsiniz, çünkü eğer çocuklarınız ve bir aileniz varsa daha fazla ihtiyatlı davranmamız gerekir. İyi bir gelecek için çok çalışın, dürüst olun ve fedakarlıkta bulunun, başarısızlığa uğramaya hazırlanın. Eğer başarısızlığa hazırlıklı olmazsanız, hiçbir şey yapamazsınız. Hataları genç yaşta yapın."

# Paul Doany # BTKariyer Günleri