Kovid-19'a karşı Türk-Çin ortaklığı

Koronavirüs salgınında tüm dünyada gözler aşıya çevrilmişken Türkiye ve Çin güçlerini birleştirdi; kovid19'a kalıcı tedavi için kolları sıvadı. Kocaeli Üniversitesi ile Şangay Üniversitesi, ilaç üretimi için ortak proje geliştirdi. Projeyle sadece Kovid19'un değil tüm SARS virüslerinin neden olduğu hastalıkları tedavi edebilecek bir sistem üretilmesi hedefleniyor.

Kovid-19'a karşı Türk-Çin ortaklığı

Türk bilim insanları Çinli meslektaşlarıyla koronavirüs ilacı geliştirilmesine katkı sağlayacak.

Kocaeli Üniversitesi ile Şangay Üniversitesi ve Çin Bilimler Akademisi arasında, Kovid-19 tedavisinde kullanılacak ilaç üretimine ilişkin proje geliştirildi.

Projenin Türkiye ayağında, Kocaeli Üniversitesinden akademisyenler, protein hedefli ilaç molekülünün antikor kısmını üretmeyi amaçlıyor.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Karadenizli, aşının önleyici bir tedavi olduğuna dikkati çekti. "Kalıcı tedavi için antikor üreten ölümsüz hücrelerin çoğalmasını sağlayacağız" dedi.

İlaç projesi, TÜBİTAK ile Çin Ulusal Doğal Araştırma Vakfı arasındaki bilimsel iş birliği protokolü kapsamında yürütülecek. Türk ve Çinli bilim insanları, sadece Kovid-19'un değil, tüm SARS virüslerinin neden olduğu hastalıkları tedavi edebilecek bir sistem üretimini hedefliyor.

# çin # Kovid19 # türk # tübitak # ortak # Türk Bilim İnsanları # SARS