BM'de üçlü gayrıresmi Kıbrıs Zirvesi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 27 Eylül pazartesi günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile üçlü bir görüşme yapacağını açıkladı. Gayriresmi BM zirvesi öncesi açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Üçlü BM toplantısında egemen eşitliğimizi talep edeceğiz" dedi.

BM'de üçlü gayrıresmi Kıbrıs Zirvesi

BMGenel Sekreteri Guterres, 27 Eylül'de KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum lider Anastasiadis ile üçlü görüşme yapacak.

BM 76. Genel Kurul Görüşmeleri için New York'ta bulunan liderler, BM Genel Merkezi'nde bir araya gelecek. Tatar, burada iki devletli çözüm önerisini sunacak.

Gayriresmi zirve öncesi Sputnik'e konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, toplantıda "Egemen eşitliğimizi talep edeceğiz" ifadelerini kullandı:

- Fikrimi ve görüşümü ifade edebilmeyi umuyorum. Benim görüşüm; egemen eşitliğimizi talep edeceğiz. Sizin deyiminizle Kıbrıslı Rumlar, biz onların çoğunluk olduklarına inanmıyoruz, biz azınlık değiliz. Biz iki halktan biriyiz))

KKTC lideri Tatar, katılacağı toplantılarda Kıbrıs Türkü'nün beklentilerini ifade etmek istediğini söyledi:

- Toplantılara varım.Toplantılar gerçekleştirmek istiyorum. Duygularımı, düşüncelerimi, halkımın beklentilerini ifade edebilmek istiyorum. İnsanlarla bir araya gelmek, tartışmak, onlara bakış açımızı anlatmak için buradayım

# cumhurbaşkanı # Kıbrıs # bm # zirve # ersin tatar # Genel Sekreter