Paris İklim Anlaşması kanun teklifi Dışişleri Komisyonu'ndan geçti

Paris İklim Anlaşması’nın onaylanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Çevre Komisyonu’ndan geçti. Tüm siyasi partiler anlaşmanın onaylanması yönünde mutabakat sağladı. Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi de TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Paris İklim Anlaşması kanun teklifi Dışişleri Komisyonu'ndan geçti

Paris İklim Anlaşması’nın onaylanmasına yönelik teklif Meclis’in gündemindeydi.

Teklif AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta başkanlığında toplanan Çevre Komisyonu’nda tali olarak görüşüldü.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar da toplantıya katıldı. Birpınar, Türkiye’nin bu anlaşmaya taraf olmazsa ekonomi ve kalkınmasına büyük zarar vereceğini belirtti. İklim değişikliğinin hem milli güvenlik hem de bir kalkınma meselesi olduğuna işaret ederek tedbir alınması gerektiğini dile getirdi.

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise anlaşmaya taraf olunmasında 5 yıllık bir gecikmenin olduğunu belirtti.

Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise anlaşmanın Meclis’e gelmesinde bir gecikme yaşanmadığını söyledi. Paris İklim Anlaşması'nın hem Türkiye'yi hem dünyayı ilgilendiren bir anlaşma olduğunu belirtti.

Teklifin genel uygunluk görüşünün esas komisyon olan Dışişleri Komisyonu'na sunulması oy birliğiyle kabul edildi. Tüm siyasi partiler, anlaşmanın onaylanmasında mutabakat sağladı.

Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi de TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

# ak parti # Paris # kanun teklifi # teklif # dışişleri # Paris İklim Anlaşması # dışişleri komisyonu