Bush savunmaya geçti

Eski ABD Başkanı George Bush, ABD Senatosu tarafından bir kısmı yayınlanan CIA işkenceleri raporunu değerlendirdi. Bush, işkencecileri "onlar vatansever" sözleriyle savundu.

Bush savunmaya geçti

Obama yönetimi CIA'nın işkence raporunu yayınladı, eski ABD Başkanı George W. Bush savunmaya geçti. Bush, işkencecileri "onlar vatansever" sözleriyle savundu.

CNN televizyonunun yayınına katılan Bush, Amerikan Senatosu tarafından özet kısmı kamuoyuyla paylaşılan CIA'nın işkence raporunu değerlendirdi.

CIA'da çalışanları, "ülkenin saygı göstermesi gereken vatanseverler" olarak tanımlayan Bush, Senato raporuyla bu kişilerin itibarlarının zedelenmemesi gerektiğini savundu.

"Bizim adımıza CIA'da sıkı bir şekilde çalışan insanlara sahip olduğumuz için şanslıyız. Bu insanlar vatanseverler. Senatonun raporu ne söylerse söylesin, eğer onların ülkemize olan katkılarını azaltırsa, hedeflenen asıl amacından uzakta demektir."

CIA yöneticilerini ve yönetici yardımcılarını bildiğini söyleyen Bush, işkencecilerin "iyi insanlar" olduğunu ileri sürdü.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # abd # bush # senato # cia