Meksika'da dev obruk panik yarattı

Meksika'daki dev obruk panik yarattı. Obruğun oluştuğu yere yakın evler tahliye edildi. Derinliği 20 metre çapı 80 metre olan dev obruğun genişlemeye devam etmesi endişeleri arttırdı.

Meksika'da dev obruk panik yarattı

Orta Meksika bölgesinde her gün onlarca metre genişleyen dev obruk bölgede yaşayanları alarma geçirdi.

Kırsal bölgede evleri olan Sanchez ailesi cumartesi günü büyük bir gürültü duydu ve yıldırım çarpması olduğunu düşündüler. Ancak kısa süre sonra tarladaki evlerinden sadece birkaç metre ötede yerin çöktüğünü gördüler. Dev obrukla karşı karşıya kalan aile, yetkililere haber verdi. Su dolu obruk pazar günü yaklaşık 30 metre genişliğinde ölçüldü.

Dev obruk gözlem ve takibe alındı. Obruğun, pazartesi günü hızla 60 metreye ve salı günü yaklaşık 80 metreye ulaştığı belirtildi.

Obruk büyüdükçe, toprak parçaları sürekli olarak kenardan kopuyor. Bu akıl almaz görüntü, güvenlik kordonuna yaklaşan izleyicileri korkutuyor.

Konu ile ilgili Puebla eyalet valisi Miguel Barbosa yaptığı açıklamada, "Doğa karar verene kadar, su baskı yapmayı bıraktığında büyüyecek. Şimdi önemli olan kamu güvenliğidir" dedi. Bu doğa olayından etkilenen bölge halkının tazmin edileceğini sözlerine ekledi.

# meksika # metre # pazartesi # obruk # puebla