Anayasa Mahkemesi mesai yapacak

İstanbul 'Askeri Casusluk' Davası'nda mahkum edilen 43 subay, Anayasa Mahkemesi'nin başvurularını değerlendirmesini bekliyor. 20 Temmuz'da başlayan adli tatil "karar Eylül'e mi kaldı?" sorusunu akıllara getirdi. Ulusal Kanal'a konuşan Anayasa Mahkemesi Başraportör Mustafa Çağatay konuya açıklık getirdi, "mesaiye devam ediyoruz" dedi.

Anayasa Mahkemesiadli tatilde çalışmaya devam edecek.

Ulusal Kanal çok tartışılan soruyu Anayasa Mahkemesi Başraportörü Mustafa Çağatay'a sordu. Çağatay "yüksek mahkemenin ara vermeden mesai yapacağını açıkladı.

Genel Kurul'dan daire ve komisyonlarımıza kadar süreç seyrinde devam ediyor. Tüm birimlerimizle olağan akışında mesai yapıyoruz.

20 Temmuz'da başlayan ve adalet mensuplarının 1 Eylül'e kadar topluca izin kullanacağı adli tatil; Danıştay ve Yargıtay gibi yüksek yargı kurumlarının aksine Anayasa Mahkemesi'ni etkilemeyecek.

Çağatay, aciliyeti olan dosyaları dönüşümlü izin yöntemiyle değerlendireceklerini söyledi.

Dönüşümlü izin uygulamasıyla mesaiye devam edilecek. Olağan başvuruların değerlendirileceğini söylemek zor. Ancak telafisi mümkün olmayan zararları engellemek için gecikmesinde sakınca bulunan dosyalar nöbetçi raportör ve üyelerle değerlendirilecek.

Başraportör Çağatay, yüksek mahkemede 6 aydır karar bekleyen İstanbul "Askeri Casusluk" dosyasının güncel durumu ile ilgili sorularımıza ise ilke olarak yanıt vermeyeceğini söyledi.

Haber: Özer SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # anayasa mahkemesi # Askeri Casusluk Davası # Adli Tatil