ABD'de kongre binasını basan Chansley'e 41 ay hapis cezası verildi

ABD'de boynuzlu ve kürklü şapkası ile 6 Ocak'taki Kongre Binası baskının sembolü haline gelen Jacop Chansley'e, 41 ay hapis cezası verildi. Boyalı yüzü ve elindeki 2 metrelik mızrakla hafızalara kazınan Chansley Kongre'nin işleyişini engellemekten suçlu bulundu.

ABD'de kongre binasını basan Chansley'e 41 ay hapis cezası verildi

ABD'de boynuzlu ve kürklü şapkası ile 6 Ocak'taki Kongre Binası baskının sembolü haline gelen Jacop Chansley hakkında yapılan yargılama sonunda 3 yıl 5 ay hapis cezası aldı.

ADB'de Kongre Binası baskının sembolü haline gelen Jacop Chansley, Kongre'nin işleyişini engellemekten suçlu bulundu.

ABD'de başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump'ın taraftarları seçimleri protesto etmek için 6 Ocak'ta Kongre Binasına baskın düzenledi. Baskında boynuzlu ve kürklü şapkası ile dikkat çeken 34 yaşındaki Jacop Chansley, 9 Ocak'ta polise teslim olmuştu. Boyalı yüzü ve elindeki 2 metrelik mızrakla protestoların en önünde yer alan Chansley, 10 aydır tutukluydu.

ABD Adalet Bakanlığı, 6 Ocak'taki baskın kapsamında örnek teşkil etmesi için Chansley'in ağır ceza almasını talep etmişti. Savcılar da önceki duruşmalarda Chansley'i barbar bir kalabalığın simgesi olarak nitelendirmişti.

Washington DC'deki federal mahkemede görülen duruşmada, 51 ay hapis cezası istenen Jacop Chansley'ye 41 ay hapis cezası verildi. Jacop Chansley, "Bahanem yok. Hiçbir mazeretim yok. Gerçekten yaptıklarımdan pişmanım" diye konuştu.

# abd # kongre # hapis cezası # kongre binası # ABD Kongre binası # abd adalet bakanlığı