İşte ABD-HDP/PKK iş birliği

ABD, PKK ve HDP iş birliğini teslim olan terörist deşifre etti. PKK'lı terörist, 17 yaşında iken kendisini dağa HDP'nin götürdüğünü söyledi. ABD'nin PKK için sahrada hastane kurduğunu belirten terörist yaralıların tedavisinin ABD'li doktorlar tarafından yapıldığını ifade etti.

İşte ABD-HDP/PKK iş birliği

HDPdağa götürüyor. PKK saflarına katıyor. Yaralarını ise ABD sarıyor. Örgütün içinde yaşanılanları teslim olan teröristler anlatmaya devam ediyor.

İkna çalışmaları sonucu güvenlik güçlerine teslim olan terörist, ABD, PKK ve HDP iş birliğini gözler önüne serdi. İfadesinde HDP aracılığıyla dağa götürüldüğünü söyledi.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde jandarma ve emniyetin ikna çalışmaları titizlikle sürüyor. Çalışmalar sonucu terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanların sayısı da artıyor.

R.O, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde lise öğrencisiydi. Henüz yaşı 17'ydi. Kandırıldı, dağa götürüldü. Ancak o içinde bulunduğu örgütün kirli yüzünü gördü. R.O. Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur SınırKapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu.

İfadesi alınan R.O, dağa götürülme sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

Terör örgütü PKK'da yer aldığı sırada mayın patlamasında 2 ayağını kaybettiğini aktaran R.O, tedavisinin de Amerikalı doktorlar tarafından yapıldığını belirtti:

- Amerika'nın sahada kurduğu hastane, doktor gibi birçok teçhizatlı kullanım alanları da YPG'nin kullanımına açıktı. Cephelerde Amerikalı askerler bizim yanımızda yer alırdı.

İfadesinde Türk askeri ile hiç karşı karşıya gelmediğini de anlatan R.O, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyledi.

# abd # amerika # pkk # terörist # hdp # sınır # terör # terör örgütü # şırnak # hüküm # yasa # dağ # teslim # teslim olan terörist # kapı