İstekleri yerine getirilmeyen Renault işçileri üretime başlamadı

Seçime 20 gün kaldı, otomotiv işçileri Türkiye'yi salladı. 15 bin 600 işçi iş bıraktı otomotiv devlerinde üretim durdu

İstekleri yerine getirilmeyen Renault işçileri üretime başlamadı

RENAULT, TOFAŞ, FİAT ve COŞKUNÖZ'de başlayıp dalga dalga devam eden iş bırakma eylemleri, MAKO'ya da yayıldı. Tofaş ve Coşkunöz yetkilileriyle bugün yapılan görüşme ise olumsuz sonuçlandı. İşçiler eyleme devam kararı aldı. VALEO işçileri de sinyali verdi, Çarşamba gününden itibaren VALEO'da şalter inecek.

Türkiye'nin en büyük pazar payına sahip otomobil firmalarında birer birer şalterler iniyor. 15 bin 600 işçi ücretlerin eşitsizliği ve sendika sıkıntıları nedeniyle iş bıraktı.

Türkiye'nin gündemine damga vuran Renault eylemi ile ilgili Bursa Valisi Münir Karaloğlu işçi ve işçi avukatlarıyla görüşme yaptı. Eylemler nedeniyle kimsenin işten çıkarılmayacağını belirten Karaloğlu, Türk Metal, işveren ve MESS ile de görüşmeler yapacağı belirtildi.

Bugün resmi bir açıklama olmadığı için üretime başlamayan işçiler yarın da resmi tatil nedeni ile çalışmayacak.

Renault önünde alınan güvenlik önlemleri nedeniyle işçilerin aileleri de dahil olamak üzere hiçkimse içeri alınmadı. İçerdeki işçilerin ise sıcak su ve tuvalet sularının kesildiği iddia edildi.

Fabrika içerisinde 4. günü geride bırakan işçiler aileleri ile tel örgüler arkasından hasret giderdi.

Tofaş ve Coşkunöz yetkilileri işçilerle görüştü fakat görüşme olumsuz sonuçlandı. Yetkililer kimsenin işten çıkarılmayacağını ancak maaşlarda artış olmayacağını belirtti.

Renault, Tofaş, Fiat ve Coşkunöz'de başlayıp dalga dalga devam eden iş bırakma eylemleri MAKO'ya da yayıldı. VALEO işçileri de sinyali verdi, Çarşamba gününden itibaren VALEO'da şalter inecek.

Otomobil devlerinde üretim durdu işçiler haklarını alamadığı taktirde eylemlerin diğer fabrikalara da sıçraması bekleniyor. İşçiler ücretlerin iyileştirilmesi, işten atılmama garantisi ve Türk Metal'den ayrılıp başka bir sendikada kendilerinin belirleyeceği işçi temsilcileri ile işe başlamak istiyor.

Foto Galeri için tıklayınız!

# fiat # Renault # tofaş # renault işçileri # MAKO # Coşkunöz # üretime başlamadı