Meclis'in sıcak gündemi: Ekonomi

Meclis'in gündeminde bu hafta ekonomi olacak. Kooperatifçilik kanun teklifi Genel Kurul'da görüşülecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2022 bütçe teklifinin sunumunu yapacak.

Meclis'in sıcak gündemi: Ekonomi

Meclis yoğun bir mesai ile bu hafta çalışmalarını sürdürecek.

Meclis Genel Kurulu 19 Ekim Salı günü toplanacak. Mali ve Orta Afrika'daki Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ele alınacak.

Tezkerenin oylanmasının ardından kooperatifçilikle ilgili kanun teklifine geçilecek. AK Parti'nin kanun teklifinde kooperatiflerde denetimin ve şeffaflığın artırılması için yeni düzenlemeler yer aldı.

Teklif ile kooperatif bilgi sistemi kurulacak. Üyeler tüm bilgileri ve gelişmeleri bu sistemden takip edebilecek. Ayrıca kadın kooperatiflerini desteklemek için yeni teşvikler hayata geçirilecek.

15 Ekim'de Meclis'e sunulan 2022 yılı bütçe kanun teklifi 20 Ekim Çarşamba günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, komisyona sunum yapacak.

Bütçe sunumunun ardından komisyon üyelerinin hazırlıkları için komisyon çalışmalarına yaklaşık bir hafta ara verilecek. 26 Ekim Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçenin geneli üzerindeki görüşmelere başlanacak.

2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesinde bütçe giderleri 1 trilyon 750 milyar 957 milyon lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 472 milyar 583 milyon lira olarak hesaplandı. Bütçe açığı ise 278 milyar 374 milyon lira olarak öngörüldü.

İhracatçıları ilgilendiren kanun teklifinin de 20 Ekim Çarşamba günü Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor. Teklif ile ihracatçıların finansman sorununun çözümü için kurulan "İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi"nin yapısını ve işleyişi düzenlenecek.

# erdoğan # ak parti # ekonomi # meclis # türk # teknoloji # tezkere # Mali # bilgi # gelir # bütçe # türk askeri # orta afrika