Bir görgü tanığı daha ifade verdi

Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada bir görgü tanığı daha ifade verdi. Polisin nişan alarak gaz bombasını Berkin'e attığını söyleyen görgü tanığı "Savcı Adnan Çimen'e verdiğim ifade tutanağa yanlış geçirilmiş" dedi.

Bir görgü tanığı daha ifade verdi

Polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada bir kişi daha tanık olarak ifade verdi.

Berkin Elvan’ın arkadaşı M. A., polisin gaz bombasını nişan alarak Berkin’e attığını anlattı.

M. A, "Biz gecekondunun önünde ve arasında bulunuyorduk. Polisler bizi göremediklerinden gaz kapsüllerini gecekondunun duvarına çarptırıp bulunduğumuz noktaya düşürüyorlardı. Berkin yanımıza geldi. Berkin'e "Caddeye çıkma. Nişan alıyor" dedim ancak Berkin duymadı. Caddeye bir adım atar atmaz TOMA’nın yanında diz çökmüş vaziyette başında kask bulunan çevik kuvvet polisi Berkin’e doğru gaz tüfeğiyle ateş etti. Polis memuru nişan almıştı." dedi.

Daha önce de aynı ifadeyi savcı Adnan Çimen'e verdiğini söyleyen görgü tanığı, "ifadem tutanağa yanlış geçirilmiş. Ben polislerin gaz kapsülünü gecekondunun duvarına çarpıp Berkin’in kafasına vurduğunu söylemedim." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# ifade # berkin elvan # görgü tanığı