Bakan Koca'dan kritik aşı açıklaması

Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Bakan Koca aşı ve tedarik sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'dan kritik aşı açıklaması

Koronavirüs BilimKurulu Sağlık BakanıFahrettin Koca başkanlığında bir araya geldi. Toplantının ardından Bakan Koca basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bakan Koca'nın gündeminde aşı ve mutant virüs vardı. Bakan Koca'nın açıklamasından satır başları şu şekilde:

ÇİN AŞISINDA TEDARİK SORUNU

Bakan Koca son günlerde Sinovac aşısında yaşanan tedarik sorununu açıkladı:

- Sinovac aşısıyla ilgili zaman zaman tedarik sorunu yaşanıyor.

- Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor, ancak sonra aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Üretilen aşıların üretim kapasitesi de artıyor.

RUS AŞISINDA İLK SEVKİYAT MAYISTA

Bakan Koca, Sputnik V aşısında son aşamaya gelindiğini duyurdu:

- Bildiğiniz gibi ülkemizde iki aşı kullanıma girdi. Üçüncü olarak ise Sputnik aşısının acil kullanım onayı için son aşamaya girildi ve tedarik için bir anlaşma da yapıldı.

- Türkiye, Sputnik V aşısından 6 ay içinde 50 milyon doz almak için anlaşma imzaladı. İlk sevkiyat mayıs ayı içinde gerçekleşecek. Ayrıca bu aşının ülkemizde üretilmesi için de teknoloji transferi yapılacaktır.

BİONTECH AŞISINA YENİ DÜZENLEME

Bakan Koca, Biontech aşısının iki doz arasındaki sürenin 6-8 hafta olacağını açıkladı:

- Haziran ayı itibariyle de Biontech aşısının teslim alınan miktarı 30 milyonu geçmiş olacak. Biontech aşısının iki dozunun uygulanması arasında sürenin 6-8 hafta olmasına karar verilmiştir.

HİNDİSTAN VARYANTI TÜRKİYE'DE

Bakan Koca, Türkiye'de görülen mutasyon türlerine de değindi:

- Şu an ülkemizde en çok görülen mutasyon türü İngiltere varyantlıdır. İstanbul'da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı gözlendi. Bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında takip ediliyor.

# Kovid19 # yasak # aşı # sağlık bakanı # fahrettin koca # Bilim # tedbir # kısıtlama # BioNTech # tam kapanma # CoronaVac # sinovac # kurul # Bilim Kurulu # SPUTNİK V # Pfizer # öneri # bakan koca # bilim kurulu açıklaması