Avcı'dan cadı avı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2013 yılı Haziran ayaklanmasıyla ilgili verilen bir soru önergesini yanıtladı. 43 okul ve kurumda inceleme yapıldığını belirten Bakan Avcı, 25 eğitimci hakkında disiplin ve görevden uzaklaştırma cezalarının istendiğini açıkladı.

2013 Haziran ayaklanmasının üzerinden bir yıl geçti ancak büyük halşk eylemiyle ilgili cadı avı sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim BakanıNabi Avcı eylemler nedeniyle Ankara'da eğitimcilere yönelik yürütülen disiplin soruşturmaları hakkında bilgi verdi.

Bakan Avcı, Ankara'da 43 okul ve kurumda, inceleme ve disiplin soruşturmasını yapmak için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce İl Eğitim denetmenlerinin görevlendirildiğini söyledi. eylemlere destek veren eğitimcilerin tespit edilmesi amacıyla

Eğitimcilerle ilgili gösterilere öğrencilerin katılmalarına izin verdikleri, internet sayfalarında Başbakan’a hakaret içerikli cümleler kullandıkları, eyleme katıldıkları iddiaları yer aldı.

Milli Eğitim Bakanı, 8 okul ve kurumda görevli 23 öğretmen ve yöneticinin disiplin cezası ile cezalandırılması, 11 yönetici ve öğretmenin görev yerlerinin değiştirilmesi, 2 okul müdürünün yöneticilikten alınması tekliflerinin getirildiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# inceleme # ceza # Milli Eğitim Bakanı # nabi avcı # haziran ayaklanması # disiplin # görevden uzaklaştırma