17 Aralık tapeleri ortada yok!

TİB ve TÜBİTAK yönecilerine yapılan operasyonda 17 Aralık dinleme tapelerine ilişkin ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Bilirkişi raporuna göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki görüşmelerden sadece biri kurtarıldı. Kurtarılan dinleme kaydı, 17 Aralık sürecinde servis edilen bir ses kaydı ile tarih ve saat olarak örtüşüyor. Ancak benzer diyaloglarının yer aldığı diğer ses kayıtları ortada yok.

Yasa dışı dinleme soruşturması belgelerine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 55 kez dinlendi.

Gölbaşı Savcılığı'nın TİB ve TÜBİTAK'a yönelik soruşturması kapsamında hazırlanan bilirkişi raporundai ses kayıtlarına ilişkin bilgiler yer aldı.

Bilirkişi raporunda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılına ait ses kayıtları da yer aldı.

O dinlemelerden birinin zamanlaması oldukça dikkat çekiçi. Erdoğan 17 Aralık 2013 günü saat 15:39'da kriptolu telefonundan dinlenmeye başlanıyor. Bu veriler kamuoyunun yakından bildiği, Erdoğan ile oğlu Bilal arasındaki sıfırlama konuşmalarından birinin saat ve dakikasıyla bire bir aynı.

Ancak 17 Aralık sonrasında basına sızan, paraları evden taşınma talimatıının verildiği telefon konuşmaları kurtarılan ses dosyaları arasında yok.

Bu nokta silinmiş kayıtlardan bazılarının geri döndürülemediği yönündeki şüpheleri artıyor. Raporun silinmiş kayıtlarla ilgili kısımdaki şu ifadeler de bu ihtimali güçlendiriyor.

Bilirkişi raporunda, silinmiş dosyaların, sunucudakilerin tamamı olmadığı ifade ediliyor. Tamamının elde edilmesi uzun süreceği için kısa bir araştırma yapıldığı belirtiliyor.

Bilişim uzmanları, bu durumu iki şekilde açıklıyor. Birincisi dinleme kayıtlarından bazılarının halen kurtarılamamamış olması. 2'inci ve daha zayıf olan secenek ise ses kayıtlarının montaj olması.

Bilirkişiler, İncek’teki TİB merkezinde aktarma yapan kulenin ve cihazların içinde bulunduğu konteynırın yerinde olmadığını tespit etti. Log kayıtlarını silen ekibin bu şekilde kendilerini garantiye almak istediği düşünüldü.

ulusalkanal.com.tr

# tib # tayyip erdoğan # tübitak # 17 aralık # bilal erdoğan # kayıp # bilirkişi raporu # yasadışı dinleme # kayıtlar