PKK'daki çözülme devam ediyor: Barzani'ye yakın K24 sitesine göre 51 terörist teslim oldu

Irak'ın Musul vilayetine bağlı Sincar ilçesinde 51 PKK'lı teröristin Peşmerge güçlerine katıldığı iddia edildi. Açıklama, Barzani'nin partisi KDP'nin Sincar Sorumlusu Aşti Koçer'den geldi. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi hükümetinden ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

PKK'daki çözülme devam ediyor: Barzani'ye yakın K24 sitesine göre 51 terörist teslim oldu

Barzani'ye yakın K24 sitesi, 51 PKKteröristin Peşmerge'ye teslim olduğunu paylaştı.

Bilgi, Barzani'nin partisi KDP'nin Sincar Sorumlusu Aşti Koçer'den geldi. Koçer, Sincar Dağı'nda bulunan 51 terör örgütü mensubunun Sincar'da Peşmerge ile ilişkiye geçtiğini paylaştı.

9 Ekim 2020 Irak hükümeti ile Kuzey Irak Yönetimi, aralarında Sincar'daki PKK varlığını sonlandırmayı öngören bir anlaşma imzalamışlardı. Anlaşma sonrası terör örgütü PKK'nın eylemleri daha da arttı. Örgüt, işgal ettiği bölgelerde oluşturduğu istikrarsızlık ve terör eylemleriyle Irak'ın kuzeyinde yayılma çalışmalarına devam etti.

Son olarak K24, 51 PKK'lının Peşmerge ile ilişkiye geçtiğini açıkladı. Sitede ayrıca teslim olan grubun sözde komutanı Şehab Kasım Hasan'ın açıklamalarına da yer verildi. Zorava bölgesinde yer alan kamp alanlarını terk ettiklerini ifade eden Hasan'ın "PKK milletimize hizmet etmiyor, bu yüzden Şengal Peşmerge Komutanlığı'yla irtibata geçtik" dediği iddia edildi.

# pkk # terörist # terör # ırak # çözülme # barzani # Sincar # musul # KDP # peşmerge # K24