Avrupa'dan PKK'ya açık destek: Avrupa Parlamentosu Suriye'deki SDG'yi "müttefik" ilan etti

Avrupa Parlamentosu PKK ile ilgili skandal bir karara imza attı. DEAŞ ile mücadele bahanesiyle Suriye’deki PKK uzantılarını müttefik ilan etti. Türkiye’nin terörle mücadele operasyonlarını işgal olarak niteleyen Avrupa Parlamentosu, Türkiye, Rusya ve İran'a Suriye'deki güçlerini geri çekme çağrısı yaptı.

Avrupa'dan PKK'ya açık destek: Avrupa Parlamentosu Suriye'deki SDG'yi "müttefik" ilan etti

Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’yi resmen müttefik ilan eden Avrupa, terörle mücadele eden Türkiye’yi “işgalci” olarak niteledi.

Avrupa Birliği’nin DEAŞ ile mücadele bahanesiyle terör örgütü PKK’ya verdiği destek, Avrupa Parlamentosunda resmileşti.

Avrupa Parlamentosu, savaşın 10’uncu yılında Suriye konulu bir karar tasarısını kabul etti. Tasarıda, terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’deki uzantısı SDG müttefik ilan edildi. Terör örgütü SDG'nin, “bir müttefik olarak” DEAŞ ile mücadeleye ciddi katkı yaptığı savunuldu.

Kararda, Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyindeki terörle mücadele harekatları “işgal” olarak nitelendi. Türkiye, Rusya ve İran’a, güçlerini Suriye'den çekmeleri çağrısı yapıldı.

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, sahada ilerleme olmadıkça Suriye yönetimi ile normalleşmeye karşı çıkarken, Esad yönetimine uygulanan yaptırımların Rus ve İranlı yetkilileri de kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi.

# türkiye # rusya # Avrupa Parlamentosu # iran # pkk # suriye # deaş # sdg # terörle mücadele # avrupa # avrupa birliği # müttefik # avrupa pkk destek