Başsavcı Bekir Şahin açıkladı: PKK/HDP’ye kapatma davasında son durum

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılmasına ilişkin iddianame hazırlıklarının sürdüğünü açıkladı. FETÖ ile mücadeleyi de değerlendiren Şahin, terör örgütünü yargıda yeniden yapılanmasının önüne geçilmesi için tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Başsavcı Bekir Şahin açıkladı: PKK/HDP’ye kapatma davasında son durum

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması için açılan davasında süreç işliyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmalarına devam ediyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin ''terör eylemlerinin odağı'' olduğu belirtilen iddianame ile 17 Mart’ta Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Anayasa Mahkemesi ise usul eksikliği olduğu gerekçesiyle 31 Mart’ta iddianameyi Yargıtay’a iade etti.

AYM’nin geri gönderdiği iddianameye ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’den açıklama geldi. Şahin, iddianamenin tekrar hazırlandığını ifade etti.

Haber Global’e konuşan Şahin, FETÖ ile mücadeleye de değindi. Yargıtay’da 40 FETÖ dosyası olduğunu belirtti:

- Devlet bununla mücadele ediyor. Halen yargının içinde var mıdır, onu bilemiyorum ama takip edilmesi gerekir. Her zaman uyanık olmak lazım. Öyle bir yapı her zaman devletin içine sızabilir. Tedbir almak lazım diye düşünüyorum

Bekir Şahin, istinaf mahkemelerinin açılmasının Yargıtay'ın yükünü hafiflettiğini de kaydetti:

- Pandemi ortamında 283 bin 411 dosya vardı. 100 binin altına inecek. Gelecek sene bu günlerde bir röportaj gündeme gelse 50 ila 60 bin civarında dosya sayısı olabilir diye düşünüyorum. 283 binden 130 binli rakamlara düşürdük.

5 Haziran’da göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a yapan Bekir Şahin, iki ülke arasında adli iş birliğine gidilmesini de değerlendirdi. Şahin, Ermenistan’ın savaş suçlarının hukuki alana taşınması için destek olunacağını söyledi:

- Hukuki alanda eğitim ve değişim programları yapacağız. Delillerin uluslararası alana taşınmasına destek vereceğiz.

# fetö # pkk # hdp # yargıtay # anayasa # anayasa mahkemesi # hdp kapatılsın # dava # AYM # yargı # Ermenistan # iddianame # Haber Global # bekir şahin