Meral Akşener'den Gara açıklaması

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gara şehitlerinin ardından yaptığı eleştirilerin devlete değil hükümete olduğunu söyledi. Grup toplantısında konuşan Akşener’in gündeminde ekonomideki gelişmeler ve engelli yurttaşların yaşadığı sorunlar vardı.

Meral Akşener'den Gara açıklaması

Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in gündeminde Gara şehitleri, ekonomik gelişmeler ve engelli yurttaşların yaşadığı sorunlar vardı.

Akşener Gara şehitleri hakkında açıklama yaptı. Akşener, önceki açıklamalarında yaptığı eleştirilerin devlete değil hükümete yönelik olduğunu belirtti:

- Gara'daki, 16 şehit verdiğimiz kahreden olayın ardından, milletimizin gerçekleri bilme hakkı olduğunu dile getirmiştik.

- Sözlerimizi devlete yapılmış bir saldırı olarak lanse ettiler. Talebin muhatabı ülkeyi yöneten hükümetti. Oysa onlar, muhatabı devlet saydılar.

Akşener konuşmasında ekonomi ve işsizlik ile ilgili de eleştirilerini dile getirdi:

- İşsizlik bu kadar artarken, esnafımız siftah yapamaz halde, kapısına kilit vururken, çalışanlarımız ve emeklilerimiz enflasyona ezdirilirken, 'Türkiye'yi o beş müteahhidinize mahkum etmeyin' diyoruz.

- 'Yolcu garantileri ile milletin hazinesini yağmalatmayın.' diyoruz.

Akşener engelli yurttaşların yaşadıkları sorunlarla da ilgili konuştu, pandeminin ekonomik etkisine vurgu yaptı:

- Resmi kayıtlara göre 2 buçuk milyon, bağımsız araştırmalara göre ise, 9 milyona yakın engellivatandaşımız var.

- Engelli dostu kaç devlet binası var? Hastanelerde işaret dili bilen kaç sağlık personeli var? Toplumun bilinçlendirilmesi için bir çaba var mı?

- Pandemi, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını en başta ekonomik olarak etkiledi.

# pandemi # pkk # açıklama # İyi Parti # saldırı # ekonomi # hükümet # vatandaş # meral akşener # Devlet # gara # işsizlik # engelli # salgın # işaret dili # Gara Şehitleri # müteahhit # grup toplantısı # engelli yurttaşlar # Gara Katliamı # PKK katliamı # Akşener açıklama # İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener # Meral Akşener açıklama # Gara PKK