Usta sanatçı Yıldız Kenter'den acı haber

Türk sinema ve tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 91 yaşında hayatını kaybeden usta isim bir süredir akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Usta tiyatrocu için yarın saat 10'da tören düzenlenecek.

Usta sanatçı Yıldız Kenter'den acı haber

Ünlü Tiyatrocu Yıldız Kenter, tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında hayatını kaybetti.

Devlet Sanatçısı unvanına layık görülen ve yaşamı boyunca birçok başarıya imza atan usta sanatçı akciğer rahatsızlığı sebebiyle tedavi görüyordu. Tiyatronun Yıldız'ı akşam saatlerinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Usta oyuncunun vefat haberini alan sevenleri hastaneye akın etti.

Asıl adı Ayşe Yıldız olan Kenter, 1928'de İstanbul'da dünyaya gelmişti. Annesi İngiliz kökenli Olga Cynthia babası Ahmet Naci Bey'di. 7 kişilik bir ailede büyüyen Kenter, Ankara Devlet Konservatuvarını bitirdikten sonra, Ankara Devlet Tiyatrosunda çalıştı.

Kariyeri boyunca 100'den fazla tiyatro oyunu, film ve dizide rol alan usta sanatçı, yaşamında sahnelediği roller ve sahneye koyduğu eserlerdeki başarısıyla dikkati çekti.

Başarılı tiyatrocu için siyaset dünyası da sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli tiyatro sanatçımız Yıldız Kenter'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kenter için 19 Kasım Salı günü saat 10'da Kenter Tiyatrosu’nda tören düzenlenecek.

Sanatçı, Levent Afet Yolal Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Kabristanı’nda toprağa verilecek.

ulusal.com.tr

# Yıldız KEnter