Oruç Reis için yeni Navtex ilanı

Milli sismik araştırma gemisi Oruç Reis için yeni Navtex ilan edildi. Gemi Antalya Limanı'ndan ayrıldı. Yeni görev sahası 12 Ekim'den 22 Ekim'e kadar, Meis'in güneyi olacak. Yeni Navtex karşısında panikleyen Yunanistan Dışişleri "Türk Navtexi gerilim hamlesi" açıklaması yaptı. Sevilla Haritasını hatırlatan Türk Dışileri Bakanlığı ise "Beklentimiz hukuksuz iddiaların geri çekilmesi" ifadesini kullandı.

Oruç Reis için yeni Navtex ilanı

Oruç Reis yeniden görev başında. Bakım, onarım ve ikmal için Antalya'ya demirleyen Oruç Reis yeniden Akdeniz'de, sismik araştırma yapacak.

Türkiye, araştırma gemisi Oruç Reis için 22 Ekim'e kadar yeni Navtex yayınladı. Oruç Reis, Meis Adası'nın güneyinde görev yapacak. Geminin görevi 12 Ekim'den 22 Ekim'e kadar sürecek.

Yunanistan'da ise panik başladı.. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Oruç Reis'in yeni görevine ilişkin, "Bu, doğrudan bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden bir adımdır" açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hukusi Akar böyle dedi. Türk Dışişlerinden de yanıt gecikmedi. Yapılan açıklamada Yunanistan'ın hukuksuz iddiaları bir kez daha hatırlatıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle Atina'ya hatırlatma yaptı.

# türkiye # doğu akdeniz # Navtex # Oruç Reis # meis # doğal kaynak # jeolojik