ABD askerlerinin çekilme süreci uzatıldı mı? Irak'tan o iddialara yanıt

ABD askerlerinin çekilme işleminin uzatıldığı iddialarına Irak tarafından yalanlama geldi. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, çekilme için son tarihin yıl sonu olduğunu ve tarihte bir değişiklik yapılmadığını açıkladı.

ABD askerlerinin çekilme süreci uzatıldı mı? Irak'tan o iddialara yanıt

Irak resmi haber ajansına konuşan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, ABD kuvvetlerinin ülkedeki durumunu değerlendirdi.

ABD muharebe güçlerinin Irak’ta kalmaya devam edeceği iddialarını yalanlayan Hafaci, bu tür iddiaların daha önce de dile getirildiğini söyledi. Tahsin Hafaci, ABD askerlerinin Irak’tan çekilmesi için son tarihin yılsonu olduğunu ve bu tarih için herhangi bir değişiklik yapılmadığını ifade etti.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, ABD birliklerinin Irak’tan çekilmesinin ardından Washington-Bağdat arasındaki temas ve koordinasyonun devam edeceğini belirtti. Sözcü, “Irak kuvvetlerinin eğitimi, IŞİD mensuplarının takibi gibi istihbari çalışmalar da sürecek” dedi.

ABD öncülüğünde 60'ı aşkın devletten oluşan koalisyon güçleri, 2014'ten bu yana 'IŞİD'e karşı savaşta Irak güçlerine destek veriyordu. Bağdat ve Washington yönetimleri 26 Temmuz'da, ABD muharebe güçlerinin, yıl sonuna kadar ülkeden çekilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

# abd # ışid # ırak # asker # washington # bağdat # Tahsin Hafaci # Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı # ABD askerleri # ABD kuvvetleri