Murat Eren’i mahkum ettiren CD’nin sahteliği bilirkişi raporuyla kanıtlandı

Atabeyler davası ile hedef alınan son kumpas tutuklusu Yüzbaşı Murat Eren’in masumiyetini kanıtlayan bilirkişi incelemesi ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda Murat Eren’i mahkum ettiren dijital verilerin; evinde bulunduğu belirtilen CD’deki dosyalar ile aynı olmadığı tespit edildi. Ulusal Kanal’ın ulaştığı raporda, tespit edilen sahtecilikler ekran görüntüleri ile bir bir anlatıldı.t

Murat Eren’i mahkum ettiren CD’nin sahteliği bilirkişi raporuyla kanıtlandı

Atabeyler davası ile hedef alınan son kumpas tutuklusu Yüzbaşı Murat Eren’in masumiyetini kanıtlayan bilirkişi incelemesi ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda Murat Eren’i mahkum ettiren dijital verilerin; evinde bulunduğu belirtilen CD’deki dosyalar ile aynı olmadığı tespit edildi. Ulusal Kanal’ın ulaştığı raporda, tespit edilen sahtecilikler ekran görüntüleri ile bir bir anlatıldı.

Bilirkişi incelemesi son kumpas tutuklusu Yüzbaşı Murat Eren’i mahkum ettiren dijital verilerdeki sahtecilikleri ortaya çıkardı.

Atabeyler tertibi ile hedef alınan Yüzbaşı Murat Eren’i mahkum ettiren dijital dosyalara dışarıdan müdahale edildiği belirlendi. Bilirkişi, dijital dosyaların üst veri bilgilerinde, bilgisayar sisteminin otomatik kayıtlarında yer alması mümkün olmayan düzenlemeler tespit etti.

Ulusal Kanal’ın ulaştığı bilirkişi raporunda bir bilgisayar ile bir CD’de bulunan ve aynı olduğu öne sürülen dosyalarla ilgili de çarpıcı bir gerçek ortaya çıkarıldı. Suçlama konusu iki dosyanın dijital izleri üzerinde yapılan inceleme, bu iddianın da gerçek dışı olduğunu ortaya çıkardı.

Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan raporda, dijital dosyalar üzerindeki sahtecilikler adım adım uygulandı. Kriminal Büro uzmanları konuya açıklık getirebilmek dijital veriler üzerinde, kumpasçılara benzer manüpilasyonlara imza attı. Sahte dosya ve CD yaratma süreci fotoğraf ve ekran görüntüleri bile adım adım rapora yansıtıldı.

Maltepe Yarı Açık Cezaevi’nde tutuklu olan Murat Eren; Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki başvurularının karara bağlanmasını bekliyor.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# murat eren # cd # atabeyler davası