NATO savunma bakanları Brüksel’de toplandı

NATO ülkelerinin Savunma Bakanları Brüksel’de toplandı. NATO genel Sekteri Stoltenberg, Rusya ile diyaloğa açık olduklarını söyledi. Gündemde Afganistan, Çin ve Rusya ile ilişkiler var. NATO Savunma Bakanları Toplantısı, ittifakın Afganistan'dan çekilme sonraki ilk buluşması olması açısından önem taşıyor.

NATO savunma bakanları Brüksel’de toplandı

NATO üyesi ülkelerin Savunma Bakanları, Brüksel’de bir araya geldi.

NATO Savunma Bakanlarının öncelikli gündeminde Afganistan’daki gelişmeler, Rusya, Çin ve AB ile ilişkiler var.

Toplantı öncesi açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile karşılıklı akreditasyon iptali ve ofislerin kapatılması kararlarının ardından ittifakın Moskova ile hala diyaloğa açık olduğunu söyledi. Stoltenberg, bir taraftan da Rusya'ya karşı savunma ile caydırıcılığa yönelik adımları değerlendirmeye devam edeceklerini aktardı.

Afganistan’daki gelişmelere de değinen NATO genel Sekreteri, Afganistan’dan çekilmeden sonra öğrenilen dersler konusunda değerlendirmelerinin sürdüğünü söyledi. Stoltenberg “Ya ayrılacak ya da Taliban'ın dönmesi riskini göze alacaktık. Beklenmeyen şey ise Taliban'ın dönüşünün hızıydı." Dedi.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı, ittifakın Afganistan'dan çekilmesinden sonra düzenlenen ilk toplantısı olması bakımından önem taşıyor.

Milli Savunma BakanıHulusi Akar da NATO toplantısı için Brüksel’de bulunuyor.

# rusya # hulusi akar # çin # milli savunma bakanı # nato # brüksel # ab # savunma # moskova # Savunma Bakanları # NATO Savunma Bakanları