İsrail'in saldırılarına Batı'dan tepki

İsrail polisinin Filistin halkına saldırıları dünyanın birçok noktasında protesto ediliyor. ABD, İngiltere ve Hollanda'da toplanan eylemciler "Filistin'e özgürlük" sloganları attı.

İsrail'in saldırılarına Batı'dan tepki

Dünyanın dört bir yanından Siyonist rejime karşı sesler yükseliyor.İsrail polisinin Filistin halkına uyguladığı insanlık dışı müdahaleler dünyanın birçok noktasında protesto ediliyor.

ABD'nin New York kentinde bulunan Modern Sanat Müzesi önünde toplanan eylemciler "Filistin'e özgürlük" sloganı attı.

Filistin'e destek eylemlerin bir diğer adresi de Londra oldu. İsrail'in Londra Büyükelçiliği önündeki eylemde Filistin bayrağı açıldı. "Özgür Filistin", "İsrail terörist bir devlet", "Filistin özgür olacak" sloganları atıldı.

Büyükelçilik rezidansı önünden geçen araçların sürücüleri de korna çalarak ve alkışlayarak eylemcilere destek verdi.

Filistin yanlısı eylemcilerin çalıştığı İngiltere'nin Leicester kentinde İsrail'e ait bir SİHA fabrikasında 2 gündür üretim yapılamıyor.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde de İsrail protesto edildi. Hollanda Filistin Topluluğunca düzenlenen gösteride Gazze Şeridi'nde sağlanan ateşkes ve Filistin direnişinin zaferi de kutlandı.

Çok sayıda Filistinlinin yanı sıra Türkler ve Hollandalıların da katıldığı gösteride, "Filistin için özgürlük" ve "Boykot İsrail" sloganları atıldı ve tekbirler getirildi. Gösteride Filistin ve Türk bayrakları dalgalandı.

# abd # new york # protesto # Hollanda # tepki # Türkler # Özgürlük # siyonist