Konya Kelebekler Bahçesi'ne yoğun ilgi

Konya Kelebekler Bahçesi 60 tür kelebeğe doğal yaşam alanı sunuyor. Tropik bahçeye gidenler, binlerce kelebeğin renk cümbüşüne tanıklık ediyor. Üstelik kelebekler mevsim meyveleriyle besleniyor.

Konya Kelebekler Bahçesi'ne yoğun ilgi

enk renk çeşit çeşit...KonyaKelebekler Bahçesi 60 tür kelebeğe ev sahipliği yapıyor.

Kelebek Bahçesi, tropikal ülkelerden gelen kelebeklere doğal yaşam alanını aratmıyor.

Kelebek bahçesinin narin sakinleri, mevsim meyveleriyle besleniyor. Tabaklara her mevsime özel yiyecekler bırakılıyor.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Biyoloji Uzmanı Duygu Taştan, kelebeklerin doğal yaşamı hakkında bilgi verdi.

Bahçede 60 kadar farklı tür bulunduğunu belirten Taştan, kelebeklerin Filipin, Kenya ve Kosta Rika'dan geldiğini dile getirdi.

Tropikal bölgelerden gelen kelebeklerin, sert karasal iklim yapısına sahip Konya'da yaşayabilmesi için özel şartlar oluşturulduğuna dikkati çeken Taştan, "Bahçemizde, bu kelebeklerin anavatanlarına uygun iklimlendirme yapılıyor. Yaz, kış yüzde 80 nem ve 30 dereceye yakın sıcaklık koşulları sağlanıyor. Bu imkanlar kelebeklere doğal yaşam ortamını sunuyor." diye konuştu.

Taştan, kelebekleri mevsimin en güzel ve sulu meyveleriyle beslediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ziyarete gelenler, kelebeklerin pupa ve dolap içinde kanatlarının geliştiği yavruluk dönemi de görebiliyor. Kanatlandıktan sonrada bahçe içerisinde uçup beslenmeye başlıyorlar. Bazı kelebeklerin ana besin kaynağı, çiçeklerin içindeki tatlı su ve nektar. Onun dışında meyve suyu ile beslenmeyi seven kelebekler de var. Bahçe içerisinde yer yer kelebekler için bırakılmış meyve tabakları görebilirsiniz. Beslemede, yaz mevsiminde yaz meyvelerini, kış mevsiminde de kış meyvelerini kullanılıyoruz. Yani kelebeklerimiz yaz, kış meyveyle besleniyor."

7 bin 600 metrekarelik kullanım alanına sahip tropik bahçeye ilgi yoğun.

# kenya # Konya # kelebek # filipin # Kosta Rika