Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur: Apo İmralı'dan çıkmayacak

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Albay Hasan Atilla Uğur Nazilli’de konferans verdi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur: Apo İmralı'dan çıkmayacak

Apo’yu sorgulayan komutan ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, geçtiğimiz hafta Belediye konferans salonunda ‘Bölücü Teröre Karşı Çözüm’ adlı konferans verdi. Emekli Albay Hasan Atilla Uğur “Güneydoğu Anadolu Bölgesi PKK terör örgütünün işgali altında” dedi.

nazilliayna.com'dan Timuçin Kılıç'ın haberine göre, Uğur “Biz burada Nazilli’nin sorunlarını konuşabilirdik, her şeyin iyi gittiğini konuşabilirdik. Ama ben size bunların hiç birisini anlatmayacağım. Çünkü şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nde olanları konuşma zamanıdır. Şu anda Güneydoğu Anadolu Bölgesi PKK terör örgütünün işgali altındadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde PKK terör örgütü yol kontrolü dahil, mahkeme kurma dahil devlet icraatını yerine getiriyor” dedi.

“Kürt Kökenli Vatandaşlarımızla İşimiz Yok”

Hasan Atilla Uğur “Şu yanlış anlaşılmasın bizim Kürt kökenli vatandaşlarımız PKK ve Abdullah Öcalan’a mecbur değildir. Beni Diyarbakır’dan arayan Kürt kökenli arkadaşlarım evlerine ekmek götüremediklerini söylüyorlar. Kepenkler kapalı komutanım diyorlar. Emniyet ve askeri oralarda etkisizleştirildi. Neden diye sorduğumda çözüm sürecine zarar gelmesin diyeymiş. Çözüm süreci denen süreç çözülme sürecidir. Her şey gözümüzün önünde yaşanıyor. Türk milleti 1919’da mezara gömülmek istendi, Mustafa Kemal ve arkadaşları bu milleti mezardan çıkardılar. ‘İdraksiz Türk’ denilen Türkü gömüldüğü yerden çıkardılar. Bugün yine aynı oyun oynanmaktadır. Milliyet ulus devlet kavramı yok edilmeye çalışılmaktadır. Güneydoğu Anadolu bölgesinde şu anda neden terör örgütü el üstünde tutuluyor, neden vatandaşlarımızı bu kadar etkiliyor. Çünkü devlet kurumları oralarda çalışmıyor, çalıştırılmıyor. Şimdi burada ben size bebek katilinin sorgu görüntülerini seyrettiricim, neden seyrettiriyorum? Çünkü Türk milletinin yüzde 90 bundan habersiz. Çünkü yandaş medya bunları yayınlamadı. 2002 yılında PKK terör örgütü bitme noktasına gelmişti. Nasıl olmuştu? Ciddi devlet anlayışıyla oldu, Apo’nun örgütünü satmasıyla oldu. Asılmamak için, öldürülmemek için, her türlü tavizi vermesiyle oldu. Kendisi için ölenlerin olduğu, 30 bin kişinin katletmek için emirler veren bu adam bu şekilde bir aczi yete düşer mi? Düşer çünkü uluslararası bir taşeron” dedi.

“Doğuyu kaybedersek batıyı da kaybederiz”

Uğur, “Şu an gelinen noktada İmralı’daki terörist başı, oradan devlete emirler vermekte. Biz Türk Milleti olarak saf mıyız? Türk Milleti olarak hala biz bunları yiyecek miyiz? Analar ağlamasın. Anaların ağlamasını en son isteyen bizleriz. Analarımıza çok değer veriyoruz. Ama bu anaların ağlamaması değil. Bakın bizim toprak gidiyor. Doğuyu kaybedersek batıyı da kaybederiz” dedi.

“Apo İmralı’dan Çıkmayacak”

Uğur, “Beni sakın ola ki siyasetçi gözüyle görmeyin. Yıllarca terörle mücadele etmiş, kucağında şehitler vermiş bir Türk subayıyım. Bana böyle bakın. Ben burada siyaset yapmıyorum. Ben, 5 yıl 8 ay 10 gün hapiste kaldım. Şimdi hesap sorma zamanı. Biz uyanırsak, Türk milleti olarak ayağa kalkarsak vatanımızı kimse bölemez, Cumhuriyeti kimse yıkamaz. Kimse terörist başına ‘Sayın’ demeyecek, herkes bu adamın kim olduğunu bilecek. Kimse şehidimize 'kelle' demeyecek. Oturup pazarlık yapmayacağız. Asacaksak asacağız. Bu anlamda herkesi Vatan Partisi'ne bekliyoruz. Zora bekliyoruz. Size şuradan bir söz veriyorum; Apo İmralı’dan çıkmayacak. Çıkmaması için İmralı’da nöbet tutma sözü veriyorum” dedi.

# apo # Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur